Aanpak

Vaak komen cliënten bij mij met klachten over spanning, fitheid, teveel van zichzelf vragen (de lat ligt hoog!) of teveel 'in het hoofd zitten' en willen ze daar iets aan veranderen.

Uit jezelf is het vaak lastig om slechte gewoontes, die je meestal heel lang goed gediend hebben, te veranderen. Je valt makkelijk weer terug in oude patronen. Door samen op zoek te gaan naar de achterliggende vragen en te streven naar kleine successen op korte termijn, komt een gedragsverandering op wat langere termijn tot stand. In dat proces draag ik graag mijn steentje bij als coach.

JouwLeefstijl coaching is gericht op:

  • Gezonde en gevarieerde voeding
  • Regelmatig bewegen
  • Voldoende ontspanning

 

Het is goed dat je je overgewicht, stress of andere klachten wilt aanpakken! Jij staat daarom bij JouwLeefstijl centraal: waar wil jij aandacht aan besteden, wat wil jij graag anders doen in het leven, hoe kun jij meer van je leven maken. Het gaat daarbij niet alleen om het einddoel, maar om elk klein stapje en elk klein succes dat jij op korte termijn kunt boeken. Tegelijkertijd werk je daarmee aan een duurzame en fundamentele verandering van je  gewoontes op langere termijn. Geen (crash) dieet dus, maar wel een gezonde leefstijl. Good food, good mood! Eenvoudige ademhalingsoefeningen ondersteunen dit proces vaak omdat een vrije(re) adem helpt tot rust te komen na een drukke dag of kalm te worden als we voor spannende gebeurtenissen staan. Het leren van een betere ademhaling kan levensveranderend zijn.

We zetten samen de volgende stappen:

  • Je doel duidelijk krijgen in de intake
  • Opstellen van een persoonlijk SMART-Actieplan waarin je doelen en acties zijn samengevat
  • Begeleiding bij het veranderingsproces waarin je met kleine stappen naar een grote verandering toegroeit

De inzichten van de leefstijlgeneeskunde die het uitgangspunt zijn voor JouwLeefstijl coaching, zijn wetenschappelijk onderbouwd en leren ons hoe je met kleine stapjes tot een gezondere leefstijl kunt komen.

Resultaat

Uiteindelijk krijg je zo meer energie, je slaapt beter, voelt je meer ontspannen en hebt meer zin in het leven. Zo bereik je veel meer dan alleen een getalletje op de weegschaal, en omdat je de oorzaak aanpakt verdwijnen ook vaak (fysieke) klachten, en kun je de medicijnen daarna (en zeker niet eerder, en altijd in overleg met de huisarts!) weggooien.

Kom vandaag in actie!

Ben je er klaar voor om leiding te nemen over je eigen leven? Kan ik daarbij wat voor je betekenen? Neem dan nu contact met mij op!